2024-02-18

Fina resultat från WÄ-Open!


Välkända WÄ-Open i Kristianstad sköts igår och såklart fanns det skyttar från Karlskrona Bågskyttar på plats. Åtta duktiga och glada skyttar tävlade om medaljerna, av dessa lyckades två kriga hem var sitt guld och en med ett silver. I klassen Långbåge Herrar tog Tomas ett guld, I klassen Barebow Herrar tog Roberth ett guld och i Långbåge Damer var det Angelica som tog ett silver. Utöver dessa medaljörerna vill vi även rikta ett stort grattis till resterande skyttar för finfina insatser och ett stort tack för att ni åkte iväg och representerade klubben på WÄ-Open i Kristianstad. I skrivande stund lyckas inte resultaten ladda fram på hemsidan, men länken till den avgjorda tävlingen finner ni HÄR, sen får vi se när den hoppas igång.

bakre rad fv: David, Ansel, Angelica, Tomas, Roberth.

främre rad fv: Göran, Åsa, Anton.

2024-02-03

Triss i Silver!


Skogens IF annordnade den årliga Blå Jungfrupilen, från Karlskrona Bågskyttar åkte det 5 tappra skyttar som gav gärnet. Tre av dem bjöd på fajt ändå in tilll kaklet och tvingades till slut se sig besegrade angående guldet. Triss i silver fick det bli i klasserna LW, LM och BM. Tävlingens alla resultat kan ni finna HÄR, stort grattis och bra  kämpat säger  vi  till er alla!

2023-11-25

Rosenbom 2023 avklarad!


Lördag kväll och vi kan alla stolt pusta ut hemma i stugorna efter en väl arrangerad tävling. Bra jobbat alla som bidrog med diverse hjälp i alla dess former, och ett stort tack för eran insats, det är vi alla tillsammans som gör det här möjligt. Jag som skriver tog ett fåtal bilder från dagens tävling, vet ni med er att ni sitter på lite fina bilder som ni vill dela med er av så är ni mer än välkomna! Det är bara att mejla till oss på klubben så lägger vi ut dem här på hemsidan för alla att titta på. Ännu en gång ett stort tack till alla som hjälpte till och alla skyttar som kom och gjorde tävlingen möjlig!

Vill ni läsa om resultaten ifrån tävlingen kan ni enkelt klicka er in HÄR för resultaten av alla skyttarna.

Fotografier publiceras i vårat galleri som ni kan klicka er fram i HÄR.

2023-11-13

Ny helg, nya segrar!


Helgen som precis har passerat bestod av ytterligare en skara framgångsfulla skyttar som var iväg och representerade klubben på tävling. Tävlingen var Hässleholmssläppet och fyra skyttar från klubben åkte dit, av dessa fyra tog alla var sin medalj med sig hem. Ett stort grattis säger vi till alla skyttarna för deras prestationer! Vill ni veta hur det gick för tävlingens alla skyttar kan ni klicka här.

2023-10-23

Karlskrona kniper troféer i Kristianstad.


I helgen som var åkte några av våra skyttar till Kristianstad för att delta i C4-träffen. Med sig hem från tävlingen togs uppenbart ett glatt humör, men likaså lite medaljer och personbästa på tävling. Stort grattis säger vi till alla skyttarna för deras prestationer! Vill ni veta hur det gick för tävlingens alla skyttar kan ni klicka här.

2023-08-21

v34 startar träningen igen.


Då var det äntligen dags för att dra igång våran ledarledda verksamhet igen, men det kommer bli med en liten förändring. 

Följande tider kommer vi hålla öppet.

Tisdag: 18:30-20:00.

Onsdag: 18:00-19:00, 19:00-20:00, 20:00-21:00.

Torsdag: Kommer ej hållas öppet framöver p.g.a. personalbrist, skulle vi finna någon som kan hjälpa till i framtiden så kanske vi öppnar upp Torsdagarna igen.Vidare vill vi också slå ett kast för 3D-träningen som kommer ske i Buggamåla den 2/9 klockan 09:30, nedan följer ett utdrag ur beskrivningen för dagen.


Dags för årets fantastiska träningsdag för att under trevliga former utvecklas till en bättre skogsskytt!
* Uppstart med genomgång med tips och trix.
* Omgång 1: 12 mål och träning på finalskytte.
* Lunch
* Omgång 2: 12 mål och finalskytte.
* Fika med eftersnack.

Mat och fika till självkostnadspris 40kr. Raggmunk med fläsk till lunch, fika med kaffe/the och paj. Meddela om du vill ha mat eller tar med eget.

Deltagande kostnadsfritt för medlemmar i Karlskrona Bågskyttar. Övriga betalar 100 kr.

Anmälan och frågor till Göran Karlsson på mail goran.045540675@telia.com eller på mobil 0733743803 så snart som möjligt men senast onsdag 30 augusti.

2023-04-23

Sista ledarledda träningen innan sommaren.


Snart är det sommar för hela slanten med mängder av sol, bad, glass och så klart bågskytte. Enda sorgliga är att vi kommer efter vecka 23 ej ha någon ledarledd träning. Så då får ni försöka gadda ihop er med era klubbkamrater och träna tillsammans under sommaren utomhus med eran egna utrusning. Eller inomhus med en kompis om denne har egen tagg till lokalen.


Hur som helst så önskar vi på Karlskrona Bågskyttar er en underbar sommar och längtar efter er till sensommaren/hösten igen när vi drar igång på nytt.

2023-04-23

3D Olles minne.
&
Klubbmästerskap 3D.


Om vi blickar tillbaka till helgen som nyss är förbi så kan vi då säga att vi har haft mängder av duktiga bågskyttar hos oss. I Lördags så genomfördes 3D-tävlingen "Olles minne" och tillika DM i 3D, vädret var lite blåsigt och kallt i vinden trots solens ihärdigt skinande. Men så fort skyttarna begavsig in i skogen för att tävla så blev det genast varmt och behagligt. Lika så i Söndags sken solen på våra inhemska fina skyttar som gjorde upp om vem som är bäts på hemmaplan i 3D.


Tack alla som har kommit till oss och genomfört både Lördagens och Söndagens skytte, och ett extra stort tack till alla som på något sätt hjälpte till och gjorde så att tävlingarna gick att genomföra.


Resultaten ifrån 3D "Olles minne" finner ni här.
Bilder ifrån tävlingen finner ni här.


Stort tack från oss på Karlskrona Bågskyttar och varmt välkomna tillbaka!

2023-04-23

Utomhuskorren 2023.


Äntligen är det dags för utomhuskorren, information om hur och när inrapportering av resultaten skall ske kommer stå på stora whiteboarden i skjuthallen. Korren startar 15/5 och full information om regler med mera kommer lika så finnas i skjuthallen att läsa.

2023-04-23

Torsdagarna flyttar ut.


Då vädret nu äntligen får oss att tänka på sol, värme och utomhusaktiviteter, samt att solen inte går ner lika tidigt längre så kommer Torsdagarna framöver att bedrivas utomhus. Skulle vädret mot förhoppning förhindra utomhusaktivitet så kommer vi vara inomhus och skjuta istället.


Vad man bör tänka på är att vi har ett krav, alla måste ha egna pilar!
Ni kan få låna pilbågar osv, men pilarna måste vara era egna. Antingen om ni har med er egna, köper av klubben, eller beställer på nätet (vi kan hjälpa er). Så måste de vara era egna.


Annat som kan vara bra att tänka på är kläder och skor som är lämpliga för att vara utomhus och i naturen med. Kom dock ihåg att de bör inte vara ivägen för strängen eller annan utrustning när ni skjuter.


Har ni frågor eller funderingar så hör av er till Richard (0733143806).

Vi träffas i klubbstugan vid 18:30 som vanligt och går sedan ut tillsammans när alla är redo.

-Richard.

2023-04-19

Inget ont som inte har något gott med sig.


Tyvärr så får vi meddela att Carlskronapilen 2023 blir inställd då deltagarantalet är för lågt. Vi vill ändå tacka alla anmälda och funktionärer för visat intresse och hoppas att ni istället kommer till "3D Olles Minne" som är den 6/5.


I samband med 3D-tävlingen så kommer vi ha ett DM för Sydöstra Götaland, så vi hoppas på en rejäl startlista med mängder av fantastiska skyttar.


Vi kommer att dagen efter köra ett internt Klubbmästerskap för alla klubbmedlemmar.


Här kommer en liten text ifrån Ansel som är en av de som håller i tävlingarna.


-På fredag (5/5) efter kl 17 och under lördagen (6/5) behövs frivilliga som hjälper till med att ställa iordning banan, skyltning, tält, café, sekretariat, mm. 

Alla som vill hjälpa till på något vis är varmt välkomna att kontakta tävlingsansvarig Göran Karlsson (0733-743803) för mer information.


Med detta sagt hoppas vi på ett fantastiskt DM och KM helgen den 6-7/5, är det något ni funderar över så bara hör av er till klubben.

-Webmastern.

2023-03-27

Junior-SM inomhus 2023.


Ännu en helg över och ännu en tävling avklarad, denna helgen så var det SM igen, men nu för juniorer.

Från klubben åkte en ensam tapper skytt och gav sitt allt, Jonna Thorell låg på plats 4'a efter grundomgångarna och var på så sätt redo för finalerna. Efter en seger i första matchen och en vågskålförlust i andra så var Jonna vidare för att slåss om bronset. I bronsmatchen så blev det väldigt jämnt, första rundan blev förlust med 26-27, andra rundan en seger med 27-26. Därefter så blev de nästkommande två rundorna lika, så med 4-4 i set poäng kunde de sista tre pilarna vara avgörande. Och avgjorde det hela gjorde Jonna verkligen, med 29-26 så tog hon hem setet och på så vis bronset.

Ett enormt grattis till våran Jonna Thorell för hennes brons i WU21 Compound.


Är man nyfiken på att se alla skyttars resultat och vem som vann i de olika klasserna så kan man göra det HÄR.

Klicka på bilden för stor version.

2023-03-19

Tavel-SM inomhus 2023.


Då var årets SM för tavla inomhus avklarat och från Karlskrona Bågskyttar hade en tapper trupp åkt för att slåss om medaljerna.

Efter en grundomgång på Lördagen så visade det sig att två skyttar kvarstod och skulle in i finalomgångarna, Roberth och Angelica.


Dessvärre så föll Roberth i första finalen mot David Jantol från Lindome, men desto bättre gick det för Angelica.

Hon gick segrande ur kvartsfinalen med 3-7 i ställning mot Karin Belinki-Jonsson från Luleå BS. I semifinalen förlorade hon dock med 6-0 mot Ulla Domeij från Gävle BK, Ulla vann i sin nästa match guldet, så det var et ttufft möte Angelica fick. Men med stärkande ord från coachen som hade en handskriven papperslapp på ryggen med orden "coach" så fick hon istället slåss om bronset. Och där visade hon sitt esse, med en poängökning vid varje omgång så blev hon bara bättre och bättre, och med all rätt tog hem en välförtjänt bronsmedalj till Karlskrona.


På plats fanns och ett lag i långbåge taggade till tusen på att få tävla, men tyvärr så kvalade laget inte in på finalstegen. Men skam den som ger sig, nästa gång är ni där och visar dem vad ett långbågelag ifrån Karlskrona kan erbjuda.


Stort grattis till alla skyttar och anhöriga som följde med för ett tappert kämpande och välkomna hem för välförtjänt vila efter eran resa norröver.


Är man nyfiken på att se alla skyttars resultat och vem som vann i de olika klasserna så kan man göra det HÄR.

Fler bilder ifrån tävlingen hittar ni i galleriet.

Klicka på bilden för stor version.

2023-03-11

3D träning för alla våren 2023.


Vårsolen har börjat värma skönt och lockar till skytte utomhus.

Våra discipliner inom skogsskyttet är 3D, fält och jakt. Målen i 3D består av olika typer och storlekar av figurer som skjuts på varierande avstånd längs en slinga i skogen. Det bjuder både på roliga varierande utmaningar och en naturupplevelse i mindre grupper.

Den 26 mars drar vi igång årets träningsgrupp för 3D skytte både för de som vill förbättra sitt skytte och för de som vill prova på denna spännande disciplin. Alla är varmt välkomna!

Första tillfällena gör vi en introduktion och kollar vad deltagarna behöver för att komma vidare. Därefter anpassar vi övningarna till nivån för respektive skytt. Ett mål är även att alla ska kunna känna sig inspirerade och bekväma med att vara med på klubbens egna 3D tävling den 6 maj.


Tider:

Träningstiderna med övningsledare är söndagarna 26/3, 2/4 och 16/4, kl 10-12. Utöver dessa tre tillfällen kör vi även träningspass i grupp med deltagare som redan är igång.


Utrustning:

För de som inte har egen båge går det att låna av klubben. Eftersom detta är utomhusskytte behöver dock var och en ha egna pilar. Har du ännu inte egna pilar så försöker vi hjälpa dig med detta. Kontakta i så fall så snart som möjligt Göran Karlsson 0733-743803.


Ansvarig:

Ansel Berghuvud 0709-546145, ansel.berghuvud@gmail.com

Klicka på bilden för stor version.

2023-03-05

Best in show på Sundsträffen!


I Lördags så annordnade BK Gripen Sundsträffen, en härlig liten taveltävling inomhus. Iväg var 3 skyttar som bar klubbens logga och gav sitt allt, varav en gav mer än vad hon nånsin gjort tidigare.

Med ett nytt personbästa så bärgade Angelica.L inte bara hem guldet i damklassen för långbåge, hon slog även herrarna och blev den med högst poäng av alla långbågsskyttar på tävlingen!


Ett stort grattis till Angelica för hennes prestation, samt resterande skyttar för ett mycket tappert kämpande!

Klicka på bilden för stor version.